Posted on / in Stiri

SOS Satele Copiilor România își extinde serviciile în județul Brașov

SOS Satele Copiilor România își extinde programele în județul Brașov, prin preluarea Fundației Casa Mea, din comuna Prejmer.

Concret, SOS Satele Copiilor preia integral o casă familială cu șapte copii, care nu mai au sprijinul familiei biologice și își asumă să ofere cele mai bune condiții de creștere și dezvoltare pentru fiecare dintre ei. Modelul SOS, de sprijin pe termen lung pentru copiii vulnerabili și la cele mai înalte standarde, va fi adaptat nevoilor locale, astfel încât copiii să primească sprijinul de care au nevoie. 

“Le urăm tuturor copiilor “Bine ați venit în Familia SOS!“ și ne asumăm din toată inima responsabilitatea creșterii și pregătirii lor pentru viața de adult. Le mulțumim tuturor celor care au pus bazele proiectului Casa Mea, care au realizat o treabă extraordinară, precum și întregii comunități din Prejmer, unde am găsit un model de implicare așa cum este într-o familie unită. Vom continua să oferim servicii de calitate pentru copiii din comunitate și vom face eforturi să extindem suportul pentru cât mai mulți beneficiari aflați în nevoie.” Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România 

 Prin extinderea în comuna Prejmer, SOS Satele Copiilor derulează acum programe pentru copiii vulnerabili din cinci regiuni din țară – București-Ilfov, Teleorman, Sibiu, Bacău și Brașov și continuă misiunea asumată în urmă cu aproape 30 de ani – o familie iubitoare pentru fiecare copil. În acest moment, 150 de copii și tineri cresc în Satele și Comunitățile de Tineri SOS, iar 850 sunt susținuți să aibă o viață mai bună în familiile lor și să nu treacă prin trauma separării.   

Modelul SOS de îngrijire alternativă presupune creșterea copiilor care nu mai au familia alături într-un mediu familial, alături de frații lor biologici sau sociali. Copiii merg la școală, participă la diverse activități educative, practică un sport și le sunt susținute hobby-urile. Echilibrului emoțional al copiilor este o prioritate, așa că fiecare copil beneficiază de un program adaptat nevoii și include consiliere psihologică, importantă pentru gestionarea traumelor trăite de copii și tineri. De toate aceste servicii vor beneficia și copiii nou intrați în Familia SOS.  

”Mii de mulţumiri! Implicarea SOS Satele Copiilor prin preluarea Fundaţiei Casa Mea ne permite să ne continuăm misiunea și să atingem obiectivele propuse încă de la înfiinţare. Împreună, printr-o planificare transparentă, vom continua activitatea de îngrijire şi educare a  copiilor încredinţaţi, astfel încât, în orice etapă a vieţii, aceştia să se poată integra armonios în societate. Suntem recunoscători Asociației SOS Satele Copiilor pentru tot sprijinul financiar și toată grija acordate Fundației Casa Mea în această perioadă de tranziție, pentru faptul că putem păstra familia Casa Mea (copiii și personalul deopotrivă) unită și dedicată scopului nostru.” Felicia Andrași, Director General Fundația Casa Mea 

Procesul de preluare a fundației de către SOS Satele Copiilor a început în anul 2021. Intreaga echipă a Fundației Casa mea își va continua activitatea, fiind asimilată echipei SOS Satele Copiilor România.   

Fundaţia Casa Mea este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit care, din anul 2007, este acreditată să furnizeze servicii sociale în domeniul protecţiei copilului, sub forma unei căsuţe de tip familial, în care au fost găzduiţi de-a lungul timpului mai mulţi copii şi tineri care provin din sistemul de protecţie. Fundația a fost înființată de Janis Calos, care a reușit, an de an, să susțină financiar activitatea, alături de oameni de bine care s-au alăturat cauzei. 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei