Posted on / in Stiri

SOS Satele Copiilor România a lansat proiectul “Leaving care”

SOS Satele Copiilor România a organizat în data de 16 mai 2018 în parteneriat cu FONPC la sediul Spațiul Public European, conferinţa de lansare a proiectului “Părăsirea sistemului de protectie specială – O abordare integrată cu privire la dezvoltarea capacității profesioniștilor și a tinerilor” (“Leaving Care – An Integrated Approach to Capacity Building of Professionals and Young People”).

Despre situația tinerilor care se pregătesc să părăsească sistemul de protecția copilului precum și despre nevoia de formare și de supervizare a personalului care lucrează cu acești tineri au vorbit doamna Elena Tudor – Director General în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, doamna Elena Matache – Director Executiv Organizația Umanitară Concordia, domnul Andreeas Novacovici – Președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați precum și doamna Diana Podaru – Director General SOS Satele Copiilor România și doamna Daniela Gheorghe – Director Executiv FONPC.

La eveniment au participat profesioniști din cadrul Direcțuulor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, organizații neguvernamentale și tineri participanți la implementarea proiectului.

Proiectul, finanțat prin Comisia Europeană, se derulează în perioada 02 aprilie 2018 – 1 aprilie 2020 în parteneriat cu Federația SOS Children’s Villages International, FICE Austria, SOS Satele Copiilor Bulgaria, Estonia, Ungaria si Italia precum și cu FONPC.

Obiectivul general al proiectului este acela de a cultiva în cadrul sistemului de protecția copilului o cultura bazată pe respectarea drepturilor copilului care să ducă la îmbunătățirea situației tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială.

Principalele activități ale proiectului care se vor desfășura în România sunt:

  • Formarea a 2 formatori care vor livra 6 sesiuni de formare pentru un număr de 120 de profesioniști;
  • Formarea a 12 formatori la nivel național care să continue activitățile de formare și după finalizarea proiectului, folosind materialele de formare;
  • Oferirea pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție specială, prin intermediul unei platforme virtuale, de instrumente și oportunități de a dezvolta contacte cu alți tineri precum, de suport din partea altor tineri care aparțin aceluiaș grup dar și de contacte cu companii potențial angajatoare;
  • Dezvoltarea de recomandări privind politicile naționale adresate tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială;
  • Organizarea unei conferințe internaționale, pe tema tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială, în iunie 2019.

Participarea tinerilor cu vârste între 15 și 25 de ani este fundamentală pentru desfășurarea proiectului. 13 tineri au constituit un grup la nivel național. Aceștia vor contribui la dezvoltarea materialelor de formare și se vor implica în toate activitățile proiectului.

Pentru mai multe detalii privitoare la implementarea proiectului o puteți contacta pe doamna Nicoleta Moldovanu, coordonator național și Director Dezvoltare Programe în cadrul SOS Satele Copiilor România la adresa de e-mail nicoleta.moldovanu@sos-satelecopiilor.ro.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei