Posted on / in Comunicate

SOS Satele Copiilor România a organizat un nou eveniment în cadrul proiectului “International Child Development Program – strategie de prevenire a inegalităţilor, violenţei sociale şi familiale” – Investim în copii, dezvoltăm părinţii

Evenimentul, care a abordat tema Structurile comunitare consultative – metode noi de abordare – ICDP, familiile mentor, lucrul în reţea; experienţe din Norvegia”, aavut loc în data de 21 octombrie 2014. Prin amabilitatea domnului director Sorin Brasoveanu, evenimentul s-a desfășurat la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău, din strada Condorilor nr. 2, Bacău şi s-a bucurat de participarea specialiştilor din domeniul social – membrii activi în structurile comunitare consultative de la nivelul celor 8 comunităţi și DGASPC Bacău. La eveniment au participat si experți din Norvegia precum doamna Ann Grete AasheimSOS Norvegia,doamna Mirela Gabrovac – Municipalitatea din Olso si doamna Anne Nylend – Municipalitatea din Olso.

 

În cadrul evenimentului au fost prezentate detalii si informații relevante despre proiectul pe care organizația îl implementează in județul Bacău, precum și metode noi de abordare în lucrul cu comunităţile – experinţe împărtăşite de experţii din Norgevia prezenţi la eveniment. În partea a doua a evenimentului au fost puse în discuție etapele următoare ale proiectului în care vor fi implicați în mod direct membrii structurilor comunitare consultative.

 

Evenimentul a reprezentat şi o oportunitate pentru întărirea parteneriatelor existente între organzaţia SOS Satele Copiilor România şi autorităţile publice locale precum și pentru iniţierea de noi parteneriate care să vină în sprijinul copiilor şi familiilor acestora, astfel încât să se prevină separarea copiilor de familie.

 

Proiectul “International Child Development Program – strategie de prevenire a inegalităţilor, violenţei sociale şi familiale – Investim in copii, dezvoltăm părinţii” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 67.500 Euro si se desfăşoară în perioada 15 martie 2014 -15 mai 2015 în localităţile Hemeiuş, Racova, Letea Veche, Săuceşti, Blăgeşti, Mărgineni, Bereşti-Bistriţa şi Gîrleni, din judeţul Bacău.

 

 

Pentru mai multe informații referitoare la proiect puteți accesa pagina de web:

https://www.sos-satelecopiilor.ro/international-child-development-program/ sau puteți trimite un e-mail la adresa: adriana.birloi@sos-satelecopiilor.ro, persoana de contact: Adriana Bîrloi – manager de proiect

 

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi  www.eeagrants.org; www.fondong.fdsc.ro

Doneaza

Fii membru al Familiei SOS!

Fiecare membru va face diferenta in viata copiilor lipsiti de dragostea parinteasca! FIecare copil este unic, iar din experienta noastra stim ca toti copiii au nevoie de siguranta, afectiune.

Ajută copiii și familiile vulnerabile când au cea mai mare nevoie
lunar
o data
35 lei
50 lei
75 lei