Posted on / in Stiri

Sprijin de urgență pentru copiii vulnerabili din Ucraina. Implică-te acum!

SOS Satele Copiilor România lansează un apel umanitar pentru copiii cei mai vulnerabili din Ucraina, care ajung în România și au nevoie urgentă de sprijin! 

Din cauza războiului, peste noapte, milioane de oameni din Ucraina s-au trezit în mare pericol. Printre cei mai afectați sunt copiii – 7,5 milioane de copii sunt în pericol imediat și au nevoie de sprijin urgent, iar numărul lor va crește. Oficial, 160.000 de copii din Ucraina beneficiază de măsură de protecție specială, iar situația lor poate deveni dramatică în orice moment. Totodată, multe familii au fost separate, au lăsat în urmă tot ce știau, iar riscurile sunt mari pentru copiii care pot să rămână fără niciun sprijin.

Fiecare copil are dreptul să crească și să se dezvolte într-un mediu sigur. Fiecare copil are dreptul de a avea alături părinții sau, dacă acest lucru nu este posibil, persoane de îngrijire dedicate. Nevoia este și mai puternică acum, când totul se prăbușește în jurul lor.

Printre cei care au părăsit Ucraina se găsesc multe mame singure, copii orfani sau familii fără nicio sursă de venit și care au nevoie de sprijin prioritar, odată ce ajung în România.

În acest context, SOS Satele Copiilor România intervine de urgență și oferă:

  • Adăpost în spații amenajate în cele 3 sate SOS din București, Hemeiuș (Bacău) și Cisnădie (Sibiu)
  • Masă caldă și/sau alimente
  • Produse de igienă și îngrijire personală
  • Consiliere socială și psihologică
  • Suport educațional
  • Sprijin pentru acces la servicii de sănătate și juridice

SOS Satele Copiilor România lansează un apel de sprijin pentru copiii cei mai vulnerabili veniți din Ucraina. Oricine se poate alătura cauzei cu o donație online pe https://www.sos-satelecopiilor.ro/sprijin-pentru-ucraina/ sau în contul IBAN RO72 BACX 0000 0010 8000 3035, deschis la Unicredit Bank, cu specificația “UCRAINA”.

  În ultimele zile, realitatea pe care o știam s-a schimbat total și vorbim acum de război, de multă suferință, de drame greu de imaginat. Este cumplit să știm că milioane de copii sunt în pericol, mulți dintre ei deja într-o situație vulnerabilă. Cu ajutorul autorităților și al ONG-urilor partenere, identificăm familii vulnerabile și le asigurăm sprijinul de care au nevoie. În primele zile ale lui martie au sosit în Satul SOS din București primele familii – două mame cu trei copii, care au lăsat tot acasă și au plecat doar cu o geantă din calea războiului. Pentru a-i proteja pe copii, una dintre mame a decis să le spună că aici, în România, sunt în vacanță. Este o situație sfâșietoare!” Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România este parte din federația SOS Children’s Villages, care derulează programe în 137 țări ale lumii, inclusiv în Ucraina. Specialiștii SOS Satele Copiilor sunt în legătură permanentă cu colegii din echipa locală, care se află în zonele cele mai afectate de război. Peste 100 de beneficiari ai programelor SOS din Ucraina au ajuns deja în Satele SOS din Polonia, în România și vor mai veni și alții  în perioada următoare. Cei care a rămas în țară sunt, momentan, în locuri sigure.

Companiile care doresc să se alăture apelului umanitar pot face o sponsorizare în contul special dedicat:  IBAN RO72 BACX 0000 0010 8000 3035, deschis la Unicredit Bank, cu specificația “UCRAINA”.

Alte modalităție de susținere a programelor SOS Satele Copiilor: SMS cu textul “MAMA” la 8864 (4 euro lunar), prin Revolut (secțiunea Donații) sau printr-o donație în criptomonede pe website-ul asociației: www.sos-satelecopiilor.ro

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
35 lei
50 lei
75 lei