fbpx

Copiii din Ucraina au nevoie urgentă de tine:

lunar
o data
50 lei
150 lei
200 lei
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Tranzacţia ta este securizata și va fi procesata de EuPlatesc.ro în numele SOS Satele Copiilor România.
Aceasta tranzactie va aparea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.
Afla mai multe despre SOS Satele Copiilor România

PayPal

Sprijin de urgență pentru copiii vulnerabili din Ucraina

Donează acum pentru copiii afectați, au nevoie de tine!

Lansăm un apel de solidaritate pentru copiii cei mai vulnerabili din Ucraina, care ajung în România și au nevoie urgentă de sprijin! Din cauza războiului, peste noapte, milioane de oameni din Ucraina s-au trezit în mare pericol. 7,5 milioane de copii sunt în pericol imediat în Ucraina și au nevoie de sprijin urgent. 160.000 de copii cresc lipsiți de îngrijirea părintească, în familii de plasament, la rude sau în instituții. 

Fiecare copil are dreptul să crească și să se dezvolte într-un mediu sigur. Fiecare copil are dreptul de a avea alături părinți sau, dacă acest lucru nu este posibil, persoane de îngrijire dedicate. Nevoia este și mai puternică acum, când totul se prăbușește în jurul lor. Familiile au fost separate, copiii trec prin traume multiple, iar cei care pleacă din țară lasă în urmă tot ce știau. 

Printre cei care au părăsit țara, sunt și mulți copii orfani, separați de părinți sau familii la limita sărăciei și au nevoie de sprijin urgent, odată ce ajung în România! 

Am deschis Satele SOS pentru cei mai vulnerabili, analizăm care este nevoia și găsim soluții adaptate pentru ei. În acest moment, le oferim sprijin de urgență, dar ne pregătim intervenția și pe termen lung. 
  • Adăpost în spații amenajate în cele 3 sate SOS din București, Hemeiuș (Bacău) și Cisnădie (Sibiu) 
  • Masă caldă și/sau alimente 
  • Produse de igienă și îngrijire personală 
  • Consiliere socială și psihologică 
  • Suport educațional 
  • Facilităm accesul la servicii de sănătate și juridice 

Suntem în legătură cu autoritățile, analizăm nevoile și pregătim un plan pentru a interveni organizat pentru copiii cei mai vulnerabili – copiii lipsiți de îngrijirea părintească, copii la risc de separare, copii din familii monoparentale. 

Suntem în legătură permanentă cu colegii din Ucraina, care sunt activi în zonele cele mai afectate. Toți beneficiarii SOS sunt în siguranță, cea mai mare parte din ei au ajuns în Sate SOS din Polonia, iar cei care au rămas sunt în locuri sigure. 

Implică-te și tu pentru copiii vulnerabili din Ucraina! Au nevoie urgent de un loc în care să se simtă în siguranță, să primească sprijin  și să aibă parte de puțină normalitate.   

Pentru companii 

Companiile se pot implica printr-o sponsorizare pentru copii, în contul special dedicat: IBAN RO72 BACX 0000 0010 8000 3035, deschis la Unicredit Bank, cu specificația “UCRAINA”.  

Descarcă contractul de sponsorizare aici.

Sari la conținut