Posted on / in Comunicate

Tabara de merit pentru premianti

Asociatia SOS Satele Copiilor Romania a organizat cu sprijinul DB Schenker Romania, prima tabara de merit comuna pentru copiii din toate cele 3 Sate SOS (complexuri de casute de tip familial) din Bucuresti, Cisnadie (judetul Sibiu) si Hemeius (judetul Bacau).

Tabara de merit face parte din proiectul „Vacanta mea de vis” care se adreseaza copiilor aflati in asistenta Asociatiei SOS Satele Copiilor Romania. In cadrul proiectului au fost implicati 130 de copii cu varste intre 2 si 14 ani care au fost informati despre oportunitatea de a participa la activitatile unei tabere de merit. La final au fost selectati 25 dintre copiii care au inregistrat cele mai mari progrese pe parcursul anului scolar 2014.

 

Proiectul a inceput in luna noiembrie 2013 si se va finaliza la sfarsitul lunii septembrie 2014 cu evenimente ce vor fi organizate in fiecare dintre cele 3 locatii si in cadrul carora copiii isi vor impartasi experientele din tabara.

 

Activitatile desfasurate in tabara au inclus sensibilizarea copiilor in privinta problemelor legate de mediu si promovarea beneficiilor unui spatiu curat. De asemenea, s-au desfasurat jocuri ce au avut ca scop incurajarea antreprenoriatului si a creativitatii (treasure hunt).

 

Copiii s-au bucurat de aer curat, de drumetii si de vizite la obiective turistice precum cetatea Rasnov, pestera Valea Cetatii si Castelul Bran, dar si orasul Brasov.

 

In opinia copiilor tabara a fost s-a bucurat de succes, dar a fost si un prilej de a trai experiente noi ca escaladarea muntelui, mersul cu trenul sau vizitarea unor orase noi, precum si de a-si face noi prieteni. Tabara a fost locul in care si-au putut demonstra abilitatile, testa rezistenta fizica si de a dobandi noi competente sociale si civice.

 

Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizatii non-profit din lume, cu sediul central in Austria.

 

Infiintata in anul 1990, SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, centrata pe asistarea si sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. In acest moment asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Programe de Intarire a Familiei) si servicii educationale (Gradinite SOS, Masina cu Jucarii, Tabara Sociala, Proiecte Educationale).

 

Cu sase sucursale si peste 60 de puncte de lucru in toate regiunile tarii, DB Schenker este furnizorul numarul unu de transport si logistica din Romania. Compania ofera o gama completa de servicii de transport terestru si logistica, operatiuni de transport aerian si maritim, alaturi de servicii vamale pe tot cuprinsul tarii, dar si operatiuni portuare in propriul terminal, avand in acelasi timp sprijinul unei retele internationale.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei