fbpx

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:

35 lei
50 lei
75 lei
100 lei
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Tranzacţia ta este securizata și va fi procesata de EuPlatesc.ro în numele SOS Satele Copiilor România.
Aceasta tranzactie va aparea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.
Poti opri donatia recurenta oricand doresti.
Afla mai multe despre SOS Satele Copiilor România
PayPal
Școala a început, dar anul acesta nu mai seamănă deloc cu ce eram obișnuiți. Avem temeri pentru copiii noștri, întrebări la care nu avem nici noi, adulții, răspuns, dar încercăm să le transmitem încredere pentru ca adaptarea să fie una ușoară.

Dacă pentru fiecare familie începutul școlii aduce nesiguranță și temeri, pentru copiii din comunitățile vulnerabile situația este cu adevărat dramatică. În mod obișnuit, toamna vine cu provocări mari în familiile sărace: nevoia de haine groase, încălțăminte potrivită și rechizite pentru școală. Părinții reușesc cu greu să le ofere pe toate copiilor, în lipsa unui ajutor din partea oamenilor de bine. Este teribil de dificil când nu ai apă curentă, când vine frigul și nu ai lemne suficiente și când în fiecare zi trebuie să te lupți pentru a pune ceva pe masă copiilor.

Dar, în acest an, situația este și mai grea. Din cauza pandemiei, cei mai vulnerabili au devenit și mai expuși în fața greutăților. Veniturile mici ale acestor familii au scăzut și mai mult, iar educația a devenit un un vis pe care nu și-l pot permite. De școală online nu poate fi vorba într-o casă în care abia este curent electric. Fără internet, fără tabletă, calculator sau fără cunoștințe minime ca aceste dispozitive să poată fi folosite, copiii vulnerabili vor pierde de tot contactul cu școala, oricât de mult și-ar dori să învețe.La fel ca toți copiii în situația ei, într-o comună din județul Bacău crește Antoanela, o fetiță de 8 ani, alături de mama și cei patru frați. Sunt copii iubiți, curați, dar, fără ajutor, nu au nicio șansă să se țină de școală. Anto abia așteaptă să își revadă prietenele de la școală și pe doamna, dacă acest lucru va fi posibil. Online, fata nu se va putea conecta nici măcar o zi. Mama se străduiește, dar nu sunt posibilități de mai mult. Cei cinci frați trebuie să mănânce, să aibă unde să doarmă și să stea la cald la iarnă. Nici nu se pune problema unui abonament la internet sau a unui dispozitiv pentru fiecare dintre cei patru copii care sunt la școală, în condițiile în care mama lucrează cu ziua și îi crește singură.Pentru Antoanela și frații ei, școala înseamnă mult mai mult decât locul unde învață să scrie și să citească. Înseamnă locul unde primesc o masă, unde iarna stau câteva ore la căldură, unde au prieteni și găsesc un model în doamna învățătoare. Dar, mai ales, școala este locul unde prind aripi să viseze și încredere că pot avea un viitor altfel.

Fără ajutor, Antoanela și alți copii în situația ei nu au nicio șansă să meargă la școală și să treacă toamna cu bine.

Implică-te și tu pentru ca cei mai vulnerabili copii să rămână acasă, alături de familie și să își continue educația!În comunitățile vulnerabile nevoia de ajutor este extrem de mare. Antoanela și frații ei sunt doar cinci dintre sutele de copii pe care îi susținem prin programele SOS Satele Copiilor România. Fără sprijinul pe care îl putem oferi împreună familiilor aflate în nevoie, copiii riscă să fie luați de acasă de către autorități. În cei aproape 27 de ani de activitate dedicată copiilor vulnerabili, 99% dintre copii au rămas alături de parinții lor, în programul SOS de prevenire a separării copiilor de familie și alte sute au primit o familie în Satele SOS.

Îți mulțumim din toată inima că ești alături de copiii vulnerabili!

Implica-te si tu:
DONEAZĂ ACUM
Îți muțumim pentru că îți pasă. Fără oameni buni ca tine, acești copii nu au nicio șansă.

Vrei sa afli mai multe despre
SOS Satele Copiilor?

Sari la conținut