Posted on / in Stiri

”La SOS nu am doar un job, am o parte din viață!” Mamă SOS, Maricica Ciobanu

Maricica Ciobanu este Mamă SOS în satul SOS din Bacău de peste 10 ani, timp în care a crescut trei generații de copii. Cu dedicare, cu multă dragoste, Mama Maricica le este alături zi de zi și îi pregătește pe copii pentru viață, iar apoi, când sunt mari, ei știu că au unde să revină, acasă! Acum, are în grijă 4 copii: 2 fete și 2 băieți.

A fi mamă SOS nu este un job, este un stil de viață!

 1.           Care este cea mai frumoasă amintire din SOS Satele Copiilor? 

  Nu pot spune că am o amintire pe care să o cataloghez ca fiind “ cea mai frumoasă”, poate cea mai recentă a fost de ziua mea, când Andreea m-a așteptat în fața blocului cu un buchet de foarte frumos de crizanteme albe (care sunt florile mele preferate).
  O altă amintire plină de emoție a fost când Iuliana m-a vizitat împreună cu fetița ei de 4 ani, iar fetița mi-a zis BUNI.

 2.           Ce sfat ai avea pentru copiii din Satele SOS?

  I-aș sfătui să fie oameni buni, să se folosească de informațiile oținute în familia SOS, să îi respecte întotdeauna pe oamenii de lângă ei, să aibă încredere în ei înșiși, să își urmeze visele pentru că sunt copii puternici.

 3.           Cum ai descrie jobul tau?

  La SOS nu am doar un job, am o parte din viață. M-aș putea gândi la un om care sădește, într-un ghiveci, un pui de floare foarte sensibil, delicat și pe care îl descoperă în timp, având speranța că va crește, va fi puternic și frumos. 

 4.          Un lucru despre SOS România pe care ai vrea ca oamenii să îl știe:

          La SOS, copiii chiar cresc într-o familie. 

***

În Satele SOS cresc acum 150 de copii și tineri, care nu mai au alături familia biologică. Copiii locuiesc în case de tip familial, alături de Mama SOS și frați, până în jurul vârstei de 14 ani, apoi merg în Comunitățile de Tineri SOS, de unde pleacă, la maturitate, în viața independentă. 

 

 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei