Posted on / in Stiri

Visurile nu au vârstă: Felicitări Isabela și mult succes în viață!

Ne bucurăm atunci când vedem schimbări din partea familiilor pe care le avem în asistare, în cadrul Centrului de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinți București. Isabela este o mamă de 35 de ani, cu o poveste de viață încărcată de emoție. În perioada liceului, neavând nici un părinte alături a fost nevoită să se întrețină singură și să renunțe la continuarea studiilor. La 19 ani s-a căsătorit și după câțiva ani a divorțat. O perioadă de timp, pentru ea si copii, acasă a însemnat un centru maternal. În acea perioadă, mama a muncit mult pentru a își întreține copiii, astfel încât a fost nevoită să-și amâne visele.

În prezent își crește singură cei doi copii, în vârstă de 5 ani și de 10 ani și locuiește cu chirie. Recent a obținut calificare ca tehnician maseur cu triplă specializare – masaj somatic, masaj reflexogen si terapeutic, de drenaj limfatic și își propune să lucreze în acest domeniu.

Din luna octombrie 2018, mama a luat decizia că este momentul să se întoarcă și spre părțile vieții  lăsate cândva deoparte. Visul său a fost acela de a susține examenul de bacalaureat. Așadar, cu multă ambiție și determinare, Isabela a început să facă meditații, cu sprijinul mai multor oameni de bine.  S-a pregătit luni de zile, a muncit mult și a învățat cot la cot cu copiii ei. Noi i-am fost alături, am încurajat-o să își urmeze visul și am sprijinit-o cu materiale pentru studiu.

Săptămâna aceasta, Isabela a susținut proba de compentențe lingvistice de comunicare în limba română, unde a primit cel mai bun calificativ. În zilele următoare,  va susține și celelalte probe de competențe, urmând ca în luna iulie să susțină probele scrise la limba și literatura română, matematică și geografie. Mama are planuri mari de viitor, după susținerea examenului de bacalaureat vrea să studieze asistența socială, pentru a putea rămâne conectată cu oamenii și pentru a ajuta, la rândul ei. Între zile pline de studiu, emoții și timp petrecut alături de copii, Isabela scrie și poezii despre trecut și prezent, despre speranță și iubire.

Isabela este un model demn de urmat atât pentru copiii săi pe care i-a crescut singură, printre obstacole și greutăți, cât și pentru noi toți. Să nu încetăm să visăm și să ne ridicăm, ori de câte ori viața ne provoacă să o facem!

Familia Isabelei este una dintre cele aproape 40 de familii ce sunt acum în programul nostru de prevenire a separării copiilor de familia biologică, din zona București-Ilfov. Bucuria este cu atât mai mare cu cât oameni aflați în situații de viață dificile își depășesc condiția și oferă, la rându-le, un exemplu frumos copiilor.

În Centrele de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinți lucrăm 1 la 1 cu fiecare familie în parte și facem eforturi ca cei mici să crească în familiile lor, decent și să meargă la școală. Suntem prezenți în trei zone din tară –  București-Ilfov, Sibiu și Bacău.

Mai multe detalii AICI.

 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei