Servicii sociale primare

Dezvoltam programe de prevenire a separarii copiilor de familiile lor, in parteneriat cu actorii sociali din fiecare comunitate in care lucram. Prin cursuri de educatie parentala, consiliere si suport material, prin activitati educative vrem sa responsabilizam parintii si sa-i ajutam sa depaseasca starea de vulnerabilitate. In ce priveste copiii, vrem sa le aratam o alternativa si sa inceapa sa isi doreasca o altfel de viata. Totul incepe cu incurajarea mersului la scoala si asigurarea unui set de rechizite noi, hainute noi si acces la excursii si activitati de timp liber. Urmarim sa le dezvoltam abilitatile de comunicare si relationare, sa le formam deprinderile necesare pentru un stil de viata sanatos, sa-i sustinem pentru o dezvoltare armonioasa.

Parintii sunt sprijiniti in dobandirea documentelor de identitate pentru ei si copii, accesarea servicilor de sanatate si integrare pe piata muncii. Sunt ajutati sa isi defineasca interesele, abilitatile, sa se scolarizeze, astfel incat sa poata dobandi o calificare pentru a-si putea intretine familia.

Parcurgem impreuna cu familiile niste pasi care ii ajuta sa iasa din starea de vulnerabilitate, pe perioade de luni si chiar ani.

 

 

In prezent functioneaza 2 Centre de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti: Bucuresti (SECTOR 1, Buftea), Sibiu (comunele Chirpar, Vurpar) si un Serviciu de Asistenta Comunitara Bacau (comunele Hemeius, Garleni, Racova, Blagesti).

Anual, sustinem peste 550 de copii sa ramana alaturi de parintii lor si sa aiba o educatie potrivita.

 

Despre Centrul de zi Hemeius, Bacau

Pentru a sprijini copiii din familiile vulnerabile, in Centrul de zi primim zilnic aproximativ 30 de copii care iau masa, isi fac lectiile alaturi de echipa de specialisti si participa la activitati educative.