Servicii sociale primare

Dezvoltăm programe de prevenire a separării copiilor de familiile lor, în parteneriat cu actorii sociali din fiecare comunitate în care lucrăm. Prin cursuri de educație parentală, consiliere și suport material, prin activități educative, ne propunem să responsabilizăm părinții și să-i ajutăm să depășească starea de vulnerabilitate. În ceea ce privește copiii, vrem să le arătăm o alternativă și să înceapă să își dorească o altfel de viață. Totul începe cu încurajarea mersului la școală și asigurarea unui set de rechizite noi, haine noi și acces la activități de timp liber. Urmărim să le dezvoltăm abilitățile de comunicare și relaționare, să le formăm deprinderile necesare pentru un stil de viață sănătos, să-i susținem pentru o dezvoltare armonioasă.

Derulăm programe pentru tineri, îi acompaniem să depășească starea de vulnerabilitate, să își continue studiile și să acceseze un job potrivit.

 

 

În prezent, acționăm în 6 județe din țară:

  • SOS Serviciul de Asistență Comunitară București, cu servicii în București – Sector 1, Sector 2, Ilfov – orașul Buftea, Teleorman – comuna Mereni;
  • SOS Serviciu de Asistență Comunitară Sibiu – cu servicii în municipiul Sibiu – orasele Agnita și Avrig, comunele Atel, Brateiu, Slimnic și Valea Viilor;
  • SOS Serviciul de Asistență Comunitară Bacău – cu servicii în comunele Hemeius, Gârleni, Racova, Blăgești;
  • SOS Serviciul de Asistență Comunitară Brașov – cu servicii în comuna Vulcan.

Despre Centrul de zi Hemeiuș, Bacău

SOS Centrul de zi Hemeiuș are o capacitate de maximum 30 de locuri și se adresează copiilor cu vârste între 6-14 ani, din familii cu venituri reduse. Zilnic, copiii primesc suport la teme, o masă și participă la activități educative. Centrul este deschis zilnic, luni-vineri, inclusiv în vacanțele școlare.